Lone Kubert Vestergaard

Fra Egedal Leksikon
Skift til: Navigation, Søgning

Lone Kubert Vestergaard, maler, er født 28.3.1931 i Fensmark og bor i Ganløse. Hun er medlem af Kunstnergruppen M/K.


Opstilling. 2001


Lone Kubert Vestergaards far var maler, og som barn havde hun derfor let adgang til både papir og farver. Senere har hun i perioder haft kontakt med mange andre malere og hver sommer tilbringer hun på kunsthøjskole, enten i Holstebro eller Holbæk. Her har hun modtaget undervisning af professionelle kunstnere. Især Vrå-maleren Gunnar Jensen og maleren og keramikeren Erik Nyholm har haft stor betydning for hende. Lone Kubert Vestergaard har også selv undervist i tegning og maling.

Hendes billeder befinder sig et sted på grænsen mellem naturalisme og abstraktion. De er præget af et følsomt penselsprog og lette, næsten transparente farvelag. Der er ofte et frit spil mellem form og kontur, hvilket skaber en dynamisk balance mellem figur og baggrund i billedet.

For Lone Kubert Vestergaard er det at lave billeder et forsøg på at fremkalde, genopleve og fastholde oplevelser. At være i en dyb dialog med sig selv. Men også at sortere, at trække fra, at lægge til. At synliggøre og at videregive. Lone Kubert mener, at billeder er en brugsting. Kunst er en nødvendighed. Vi bruger billeder til at se med, og vi har hele tiden brug for nye billeder for at få vores sanser skærpet og til at opleve verden omkring os.

Hun deltager i Kunstnergruppen M/Ks årlige udstillinger i Ganløse Kulturhus og har desuden udstillet i forskellige kunstforeninger.


Oprindelig forfatter Lene Olesen

08-06-2005