Poul Reichhardt - Ganløse

Fra Egedal Leksikon
Skift til: Navigation, Søgning
Ganløse set mod NØ ca. 1950. Forrest den 4-længede Bykærgård, hvor Poul var feriedreng, og bagerst ved pilen, Østergade 32, hvor han blev født. Stenløse Lokalarkiv nr. 2008-114c.


Skuespilleren Poul David Reichhardt blev født i Ganløse den 2. februar 1913 og døbt i Ganløse Kirke den 1. maj 1913. Forældrene var slagtermester Carl Christian Peter Reichhardt og moderen Marie Frederikke Larsen. De var blevet gift tre en halv måned tidligere i Kongens Lyngby, hvor moderens plejeforældre boede.

Ved vielsen benævnes faderen som slagtermester i Ganløse, og Poul har fortalt om forældrenes karetkørsel fra Lyngby til Ganløse efter vielsen. Det har ikke været muligt at finde beviser for, hvor Poul og hans forældre boede i Ganløse, men flere ældre ganløseborgere har fortalt, at det var på Østergade 32. Det var det hus, som slagtermester Hans Ove Albrechtsen købte i efteråret 1913, altså da Poul Reichhardt var trekvart år gammel. Det var også omkring dette tidspunkt, at han og hans forældre flyttede til Egegade 16 i København N.

Poul Reichhardt vendte dog tilbage som feriedreng hos sin gudfar, gårdmand Rasmus Sørensen på Bykærgård i Ganløse, der lå på de grønne arealer ved Bygaden bag Rytterskolen.

Her var fem drenge og tre piger at lege med. Som skuespiller kom Poul ofte til ganløseegnen, da mange af de film, som han har medvirket i, har optagelser herfra.

Poul David Reichhardt døde 31. oktober 1985, og blev begravet på Ordrup Kirkegård.Kilder og litteratur

Kirkebøger fra Kongens Lyngby og Ganløse

Realregister for matrikel 10d i Ganløse

Poul Reichhardt: Min far var studepranger. Erindringer fortalt til Niels-Jørgen Kaiser, 1970 Beretninger fra ganløseborgere


Oprindelig forfatter Arne Navne

28-04-2009