Carlsbergvej 4 - HEP-huset

Fra Egedal Leksikon
Version fra 3. nov 2014, 14:48 af Egedal Arkiv (diskussion | bidrag)

(forskel) ←Ældre version | se nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til: Navigation, SøgningCarlsbergvej 4 - det gamle Hep-hus - set mod øst, juli 2004.
Foto: Kurt Pedersen.

Historie

I 1942 flyttede Harald og Edith Andrea Petersen ind i bungalowen på Carlsbergvej 4 (matr. 10 af Stenløse). Fra 1958-1983 var Harald Carlsberg-depotbestyrer fra et lager på samme adresse. Harald døde i 1995 og i 1997 flyttede Edith til Stenløse Plejehjem, hvor deres datter, Bente Doris Petersen, også boede.

Bungalowen stod herefter tom, og Edith skænkede den til brug for ældre i Stenløse. Der blev nedsat en styregruppe og vedligeholdelse m.m. skulle finansiernes ved tilskud samt en årlig brugerbetaling på 50 kr. pr. bruger. Brugerne kunne deltage i husets aktiviteter og leje huset til mindre arrangementer. Stedet fik navnet HEP-Huset efter Harald og Edith Petersen.


Formue og fond

Familiens formue blev senere, sammen med bl.a. midler efter Peter Petersen, Sandalgård, samlet i Bente Doris Petersens Fond, og udgjorde mere end 7 millioner kroner.

Styregruppen, fondsbestyrelsen og Stenløse Kommune besluttede, at der skulle bygges et nyt og større hus. Grundet kommunens ekspertise på dette område, skulle de forestå byggeriet, som derefter skulle overdrages til en styrelse bestående af repræsentanter fra ældreforeninger i kommunen.

Bungalowen blev revet ned i foråret 2005, og hermed sluttede aktiviteterne på det første HEP-Hus.

Se Carlsbergvej 4 - HEP-huset (ny)


Kilder og litteratur

Aviser, realregister m.m. Stenløse Lokalarkiv


Oprindelig forfatter: Arne Navne

25-09-2008