Skulpturer i Stenløse Syd

Fra Egedal Leksikon
Version fra 29. jun 2017, 13:24 af Egedal Arkiv (diskussion | bidrag)

(forskel) ←Ældre version | se nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til: Navigation, Søgning

Beboerne i Stenløse Syd har fået en større skulptur på Torvet i den nye bydel og tre skulpturer langs hovedstien gennem bydelen.

Egedal Byråd har frigivet 1.550.000 kroner af de 1.705.000 kroner, der var afsat til projekt »Kunst på Torvet«.

Borgmester Willy Eliasen (V) oplyster, at pengene stammer fra byrådsbeslutningen om, at to procent af indtægterne fra kommunens salg af grunde i bydelen skal bruges til kunst i området. Projektet startede helt tilbage september 2013, hvor borgere i bydelen ved en workshop i Stenløse Syd fremstillede mursten. De kommer til at indgå som et centralt element i de fire skulpturer, som er blevet til i samarbejde med repræsentanter for beboerne.

Egedal Kommunes Kunstråd har nemlig nedsat en arbejdsgruppe med tre repræsentanter fra grundejerforeninger i Stenløse Syd, som har indstillet projektet.

De fire skulpturer tager afsæt i Peter Hesk Møllers skulptur »Porten« i rundkørslen ved Agertoftegårdsvej, som danner indgang til Stenløse Syd, og følger hovedideen om en vandforsyningslinje gennem Stenløse Syd med akvadukt-tanke som model.

Om kunstneren Peter Hesk.

Arbejder i langt overvejende grad med skulptur i ler, tegl og bronze, og har støbt egne skulpturer i bronze siden 1986.

I Peters atelier i Tårnet kan du besøge billedhuggerens værksted, atelier og udstilling. Oplev fra nærmeste hold, hvordan værker skabes, når der modelleres, formes, støbes, svejses og slibes skulpturer i ler, tegl, træ og bronze, samt når der spartles farverige billeder i acryl eller males med tusch.
Kilder og Litteratur

SN.dk

Egedal Kommune

Peter Hesk Møller


Forfatter: Charlotte Haubye

dato: 7-11-2016