Kirsten Olsen

Fra Egedal Leksikon
Version fra 27. apr 2015, 10:57 af Egedal Arkiv 2 (diskussion | bidrag)

(forskel) ←Ældre version | se nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til: Navigation, Søgning
Indtryk fra Island. 1988Kirsten Olsen, tekstilkunstner, er født 20.2.1941 i København og bor i Ganløse.

Kirsten Olsen er uddannet formningslærer og har i mange år undervist i billedkunst i folkeskolen. Hun har tegnet og arbejdet kreativt siden barndommen og i de senere år har hun taget undervisning hos forskellige lærere, især har hun gået til intensiv tegning og maling hos Troll Bille siden 1995.

Tekstilernes farve- og strukturmæssige muligheder har længe optaget hende, men først ret sent er hun begyndt at arbejde med dette materiale. Det medførte, at hun i syv måneder fik vejledning af Nulle Øigaard, som jo specielt arbejder med stofcollager som udtryksform. Hos hende lavede Kirsten Olsen sine første stofbilleder i 1987.

Arbejderne er inspireret af naturen, men selve ideen til billederne kommer fra vidt forskellige kilder. Det kan være et enkelt ord eller fx titlen på et musikstykke, som sætter hendes fantasi i gang. Collagerne ender dog altid med at handle om naturen, hvor vand og klipper næsten altid er vigtige elementer, måske i form af vandfald eller en vulkan. Det er naturen i kraftudfoldelse, hun opsøger, når hun rejser. Hendes værker har titler som Ildfuglen (1997), Gylden morgen (2000), Den sunkne katedral (2000) og Fjerne bjerge bag brusende vand (2001).

Kirsten Olsen har også udført nogle mere figurative billeder med oplæg i børnesange og eventyr, fx Elefantens vuggevise og Den bestøvlede kat. Disse "børnebilleder" repræsenterer sammen med en serie akvareller, Legenden om juleroserne, en mere illustrativ side af billedmageri, som hun holder meget af.

Under titlen "Kludeklipperne i Ganløse" udstillede Kirsten Olsen sammen med Karin Röh og Barbara Stougaard hos Madam Blå i Lønholt (1997). Senere har de deltaget i gruppen "Vi finder".

Kirsten Olsen har desuden haft en separatudstilling i Udlejre Kirke (2001).

Oprindelig forfatter Lene Olesen

28-04-2004