Ølstykke Sommerteater

Fra Egedal Leksikon
Skift til: Navigation, Søgning
Sommerteater.jpgØlstykke Sommerteater blev grundlagt i 2004. Fra 2005 blev teateret overtaget af en gruppe frivillige, der bakkede op og dannede en forening, Ølstykke Sommerteaters Støtter.

I 2006 dannedes foreningen "Ølstykke Sommerteater" som siden, ligeledes på frivillig og ulønnet basis, har haft ansvaret for driften af teateret.

Ølstykke Sommerteater er fra marts 2007 godkendt af Kunststyrelsen som professionelt teater. Det er med til at sikre vores publikum billetter til absolut rimelige priser. Foreningen mål er at blive Egedal Kommunes kulturelle fyrtårn med det formål, at styrke det lokale fællesskab og den lokale identitet for hele Egedal Kommune.


Hvad sker med overskuddet? Overskuddet fra 2010 overføres ubeskåret til 2011 osv. De eneste der er aflønnede, er den professionelle teaterafdeling. Alle andre f.eks. omkring PR, billetsalg, sponsorarbejde og TeaterCafe arbejder frivilligt og ulønnet.


Forestillingen har premiere i Ølstykke den 26. juni 2010 og spiller til og med den 18. juli 2010 og tager så på turne i oktober 2010.

Forestillinger 2008 blev "Bertram-bøgerne" af Bjarne Reuter dramatiseret under titlen "Byens Bedste Bertram". I 2009 blev Reneé Toft Simonsens tekst bearbejdet til en teaterforestilling, "Karlas Kabale". I 2010 har Manu Sareen givet grønt lys for at sende "Iqbal Farooq" og hans familie med flere til scenen.

Links

www.sommerteater.dk


Oprindelig forfatter: Lene Olesen Bro

06-07-2010