Egedal Gymnasium & HF

Fra Egedal Leksikon
Skift til: Navigation, Søgning


Egedal Gymnasium


Skolens første tid

Skolen startede i 1979 som Ølstykke-Stenløse Amtsgymnasium i midlertidige barakker ved Præstegårdsskolen i Stenløse. Her blev skolen indtil 1981, hvor skolen flyttede ind i de nuværende bygninger og skiftede navn til Stenløse Amtsgymnasium. I 1984 ændredes navnet til Stenløse Gymnasium (alle gymnasieskoler var nu amtslige).


Skolens nyere tid

I 1992 blev navnet ændret til Stenløse Gymnasium & HF, da HF-enkeltfag og det 2-årige HF flyttede fra Frederikssund til Stenløse. I 2008 ændredes navnet til Egedal Gymnasium & HF i fortsættelse af kommunalreformen. Skolens logo kombinerer både tidslen og egen, tradition og fornyelse.


Bygningen

Det er gedigent murstensbyggeri fra 1981 tegnet af arkitektfirmaet Skaarup & Jespersen. Skolen ligger i udkanten af Stenløse midt i Egedal Kommune.

Skolen er indrettet som hjemklassegymnasium med faste klasseværelser for eleverne og faglokaler etableret i særlige sektioner med tilhørende laboratorie- og værkstedsfaciliteter. Der er en stor idrætshal med alle nødvendige faciliteter. Hallen støder direkte op til et fælles torv- og kantineområde, hvor eleverne spiser og opholder sig, og hvor de ugentlige morgensamlinger afholdes. Bygningskroppen består af seks sammenbyggede fløje i to etager. Klasselokaler samt studiecenter og it-lokaler ligger på 1. sal og faglokaler samt torv, kantine, teatersal, lærerværelse, bogdepot og kontor i stuen. Huset har et sundt indeklima, og der er god plads til at arbejde i fællesarealer. I atriumgården i midten er der luft til både aktivitet og afslapning.

Omkring bygningen ligger boldbaner og et beplantet anlæg med parkeringspladser. Der er elevator mellem etagerne og brede ganglinjer af hensyn til handicappede.

Se også Vaser


Links

http://www.egedalgym.dk/


Oprindelig forfatter: Lene Olesen Bro

07-07-2009