Ellen Larsen

Fra Egedal Leksikon
Skift til: Navigation, Søgning
Mod Søsum Lillevang. Stenløse 1982. Akvarel, 35 x 50 cm. PrivatejeEllen Larsen, maler og keramiker (1920-2009). Ellen Larsen tabte som 17-årig sit hjerte til "Kirkebakken" og Povl Larsen, der var søn af Thorvald Larsen, og derved kom hun ind i en kunstnerfamilie. Senere blev de gift, og Ellen Larsen kom for alvor i gang med at male, da hun var midt i 30'erne.

Det begyndte med oliefarver, men snart gik hun over til akvarel. Det er mere spændende, fordi det helst skal males i ét stræk. Senere fik hun lyst til at prøve keramik og eksperimenterede med glasurer, som hun selv fremstillede.Huset Løjesøvej 15, Veksø,fotograferet af Bent Stiesdal 1998


Hun har udstillet separat bl.a. i Fjordgalleriet, Veksø 1977, og ved årsskiftet 1979-80 sammen med Povl Larsen i Galleri Sct. Agnes, Roskilde.


Farverige akvareller med naturen som motiv

"Jeg prøver at indfange lyset og atmosfæren og den personlige oplevelse, jeg har. Jeg bliver aldrig færdig med naturen, den fascinerer og overrasker mig hele tiden, og min nysgerrighed efter detaljerne og de store linier er uudtømmelig. Og når jeg om morgenen kigger ud over Løje Sø og ser solen farve sivene gyldne, fyldes jeg med en energi, varme og glæde, der ikke kan beskrives."


Kilder og litteratur

Uge Nyt 7. maj 1991 (interview)


Oprindelig forfatter: Lene Olesen Bro

15-07-2010