Kulturhuset i Smørum

Fra Egedal Leksikon
Skift til: Navigation, Søgning

Projektet blev udbudt i en arkitektkonkurrence efter en nøjere kravspecifikation, som Poul Ussing, Arkitektgruppen Holbæk var med til at udarbejde. Den 24. marts 1997 blev vinderen af konkurrencen kåret. Det blev Cubo Arkitekterne A/S ved arkitekt Peter Dalsgaard, som løb af med sejren.

Det første spadestik blev taget den 29. januar 1998 af borgmester Jens Jørgen Nygaard. Entreprenørfirmaet B. Nygaard Sørensen stod herefter for den praktiske del af byggeriet. Den 1. marts 1999 stod huset færdigt til den store og festlige indvielse, som varede flere dage.

Bygningen består af en lang bygningskrop med et gennemgående, dobbelthøjt rum. En åben foyer deler bygningskroppen og giver adgang til sal og bibliotek. Langs bygningens "kanter" ligger administration, toiletter m.v. skubbet ind i bygningen mod nord, mens facaden mod syd åbnes med nicher mod udsigten og lyset. Kulturhuset har et bruttoareal på 1850 kvadratmeter plus kælder.

Kulturhusets første år viste, at der var et stort behov for dette synlige centrum. Den ene booking afløser den anden i både sal og mødelokaler. Der er et godt makkerskab mellem bibliotek og kulturhusafdelingen, og det kommer borgerne til gode.

Det var en stor mundfuld for en lille kommune at igangsætte et byggeri af de dimensioner. Men det gav mange fordele, og Ledøje-Smørum Bibliotek og Kulturhus blev et naturligt centrum i kommunen.


Se > Parkanlæg ved Smørum Kulturhus


Oprindelig forfatter: Ingrid Bay

13-09-2007