Stenløse Syd

Fra Egedal Leksikon
Skift til: Navigation, Søgning
Luftfoto juni 2007Stenløse Syd er blevet et attraktivt byområde. Kommunen købte selv al jorden, for på den måde at have hånd i hanke med byggeriet i området. Salget af grunde begyndte i 2006. Stenløse Syd udbygges med 800 boliger. Grundene får en unik beliggenhed op til et stort naturområde med små veje og stier. Der bliver både privat og alment byggeri, fordelt på rækkehuse, klyngehuse, punkthuse og parcelhuse.

Alle boliger opføres med baggrund i Agenda 21 som lavenergihuse med naturvenlige materialer. Byggeriet er det første af sin art i Danmark. Blandt andet bruges regnvand til toiletskyl. Opførelsen af det energibesparende boligområde kræver et samarbejde mellem flere deltagere. Projektets samlede erfaringer formidles gennem et EFP-projekt, et projekt støttet af Energistyrelsens Energi-Forsknings-Program 2005. I projektet samarbejder kommunen med Cenergia Energy Consultants, Dong A/S og Statens Byggeforskningsinstitut SBi.

Stenløse Kommune fik Rockwool Prisen 2007 for byggeriet. Prisen blev overrakt til forhenværende borgmester Willy Eliasen.


Kilder og litteratur

Lokalavisen Ugenyt 2. april 2007 Bent Stiesdal: Kend din egn, 1993, 81-83


Links

3660syd.dk/


Oprindelig forfatter Thyge C. Bro

21-01-2008