Willy Orbe

Fra Egedal Leksikon
Skift til: Navigation, Søgning
Uden titel II. 2007. Akryl på lærred.


Orbe har tegnet, siden han var barn. Forsøgte senere med lidt akvarel, og nu også olie eller akryl. Interessen for at kunne gengive det, han så i naturen, eller selv skabe figurer efter fantasien i konkrete former, udviklede sig med årene. Først senere begyndte han at modtage undervisning, på aftenskoler ved Pierre Gaborit og på Kunsthøjskolen Thorstedlund ved Peter Biehl og Frank Hein.


Værker

De naturalistiske motiver finder han i landskabet. Det kan for eksempel være spændende detaljer, der er formet af formet af vind og vejr, eller stemningsfyldte miljøer påvirket af mennesker.

I de nonfigurative billeder arbejder han med former, der sammenflettes til en helhed, oftest med klare farver i harmoni og balance med hinanden.

Akvarellerne præges af to forskellige teknikker. Enten næsten ufortyndede farver direkte på papiret, eller vådt i vådt, der giver blødere overgange. Stemning og valg af motiv er hans udgangspunkt.

Med oliekridt på sort papir stræber han efter med enkelte, og ofte gennemgående linjer, at fremhæve personers eller dyrs karakteristiske træk.


Udstillinger

Gennem årene har Orbe udstillet hos kunstforeninger, firmaer og gallerier i Sverige og Danmark. Sidste udstilling var på Ølstykke Bibliotek, august 2009. Der er fri adgang til Galleri Carporten i sommerperioden, hvor Willy Orbe sammen med sin hustru Kirsten udstiller ca. 20 billeder fra begyndelsen af maj til midten af september. Adresse: Møllehusene 21, Ølstykke. Bestillingsarbejder udføres.


Links

Kunstnerens hjemmeside: http://www.galleriorbe.dk/

http://www.gruppe86.dk/

http://www.fjordkunst.dk/


Oprindelig forfatter Lene Olesen

16-10-2009