Bækkegården

Fra Egedal Leksikon
Skift til: Navigation, Søgning
Bækkegården

Bækkegården blev ved udskiftningen i 1797 flyttet fra sin placering i Gammel Ølstykke over for gården Hampeland til sin nuværende beliggenhed. Navnet på gården var før udflytningen "Juelsmosegård".

Bækkegården er en gammel slægtsgård og har siden 1793 været i den samme families eje. Gårdens jorder var på 75 hektar, så med datidens øjne har det været en stor gård. Den nuværende hovedbygning er fra 1918, bygget af murermester Nikolaj Philipsen fra Stenløse.

Gården var oprindelig firlænget, men udlængerne blev revet ned i 1991, efter landbrugsproduktionen blev indstillet. Bækkegården lå engang langt uden for byen, men har nu selv lagt jord til den by, som helt omslutter gårdens hovedbygning. I 1994 blev gården købt af De Vanføres Boligselskab Bækkegård, for at opføre tre længer omkring gårdens hovedbygning med i alt 43 boliger. Hovedbygningen er også omdannet til lejligheder, og byggeriet var færdigt i 1995. Hovedbygningen blev i 1997 præmieret af Udvalget til Ølstykkes Forskønnelse og fik ved den lejlighed tildelt Den Kronede Laks.


Kilder og litteratur

Ølstykke Lokalarkiv


Oprindelig forfatter: Ole Bjørn Andersen

29-04-2008