Egedal Kommune

Fra Egedal Leksikon
Skift til: Navigation, Søgning

Egedal Kommune består af de tidligere Ledøje-Smørum, Stenløse og Ølstykke kommuner. Den nye kommune trådte i kraft pr. 1. januar 2007.

Torsdag den 16. december 2004 underskrev borgmestrene i Stenløse og Ølstykke kommuner deres fusionsaftale. Man besluttede at holde døren åben for en sammenlægning med Ledøje-Smørum Kommune. Her blev der den 21. december 2004 holdt en vejledende folkeafstemning om, hvorvidt kommunen skulle slås sammen med Stenløse/Ølstykke eller Ballerup. Inden da havde Stenløse og Ølstykke forhandlet med Gundsø Kommune om en sammenlægning.

Inden den 1. januar 2005 skulle kommunerne gøre rede for, hvordan de ville løse opgaverne og hvem de ville lægges sammen med. Sammenlægningen af Stenløse, Ølstykke og Ledøje-Smørum kommuner blev godkendt uden bemærkninger.

Den 3. marts 2005 blev der indgået aftale mellem Regeringen, Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og Det Radikale Venstre om den kommunale inddeling pr. 1. januar 2007. Den 15. november var der valg til de nye kommunalbestyrelser og sammenlægningsudvalg.

Se også: En historisk aftale og Jens Jørgen Nygaard om Kommunesammenlægningen i 2007

Se også: Sogne og gamle kommuner om opdelingen fra 1970 til kommunesammenlægningen i 2007.

Se også: Om baggrunden for det nye kommunenavn fra 2007 se: Egedal - kommunenavn.


Links

Kort over de nye kommuner: www.kulturarv.dk


Oprindelig forfatter: Lene Olesen Bro

13-02-2008