Ganløse Skole

Fra Egedal Leksikon
Skift til: Navigation, Søgning

Ganløse Skole blev indviet i 1922. Ganløse Kulturhus blev oprindelig bygget i 1942 som gymnastiksal til Ganløse Centralskole.

I skoleåret 2009/2010 er der ca. 700 elever fordelt i 36 klasser. Elever fra Slagslunde Skole overflyttes, når de kommer i 7. klasse. Ganløse Skole er hjemskole for kommunens 10. klasser. Klasserne på skolen placeres i grupper, og man forsøger at etablere lærerteam omkring disse grupper. Derved opnås, at der bliver færre lærere om hver klasse. Skolen er opdelt i en indskolingsafdeling, en mellemtrinsafdeling og en overbygningsafdeling.


Om- og tilbygning

Arkitema og Pihl & Søn A/S foretog i 2005 en større om- og tilbygning. De tre primære mål med byggeriet var at omdanne eksisterende lokaler, så de kunne tilpasse sig de forskellige undervisningsformer; at få tidssvarende faglokaler og at løse ankomstforholdene til skolen.

Et nyt centralt strøg i to etager, der skærer sig gennem den eksisterende enetages bygning, løser på én gang flere problemer.

Med strøget etableres to hovedindgange, der markerer sig tydeligt mod omverdenen og forbedrer ankomstforholdene markant. Strøget er skolens hovednerve med masser af liv. På den ene side omdannes de tidligere faglokaler til nye hjemområder; på den anden side ligger projektområder, der knytter sig til hjemområderne. De høje sidelys sikrer, at der er masser af dagslys i skolens midte.

I den nye bygning er der tidssvarende faglokaler. Den centrale trappe er placeret i skolens hjerte i de eksisterende ombyggede arealer mellem mediatek og centralrummet. Trappen forbinder derved de to planer, og anvendes til samvær, optrædener, gruppearbejde, undervisning og fritid. Ganløse Skole, Vestergade 5A, 3660 Stenløse

Links

http://www.ganloese-skole.dk/


Oprindelig forfatter: Lene Olesen Bro

24-11-2009