Hjælp:Opret en ny artikel

Fra Egedal Leksikon
Skift til: Navigation, Søgning

OBS: Husk altid at gemme din artikel, hvis du går fra dit arbejde eller laver noget andet. Du vil automatisk blive logget ud efter ca. 1 time.


Uanset om du ved, hvad du gerne vil skrive om eller du bare trænger til lidt inspiration, kan du her finde måder at oprette en artikel på.


Søg efter en artikel

Det er altid en god ide at begynde med at undersøge, om en artikel, med det emne du gerne vil skrive om, findes i leksikonet. Det gør du ved at indtaste artiklens titel i søgefeltet. Det kunne fx være "Ledøje Kirke". Derefter trykker du på Søg eller Enter.

Hvis artiklen allerede findes i leksikonet, vil den blive vist. Synes du, at du har noget at tilføje, må du gerne det, medmindre artiklen er låst.

Er artiklen derimod ikke oprettet, kan du trykke på linket Opret siden artiklens navn i denne wiki, hvorefter en tom artikel bliver oprettet. Du kan nu begynde at skrive din artikel.

Hvis du opretter en artikel på denne måde, skal du være opmærksom på, at det du indtaster i søgefeltet, også bliver den endelige titel. Så vær sikker på, at den stavemåde og de mellemrum du bruger også er den titel, du vil have til din endelige artikel. Går det helt galt, kan artiklen slettes igen og oprettes på ny.

Skriv manglende artikler

Du kan også oprette en artikel ved at følge et af de røde links i eksisterende artikler. De røde links i artiklerne er artikler, der endnu ikke er skrevet. Hvis du trykker på et rødt link, går du automatisk til en tom artikel med den titel, som linket henviser til. Dog oprettes den først, når du gemmer tekst i den.

På samme måde kan du selv lave et link til en artikel, du synes kunne være interessant, uden selv at skrive den. Se under interne links på: Formatering af artikel

Få inspiration til en artikel

Hvis du ikke helt ved, hvad du skal skrive om, kan du også se en liste over tomme artikler ved at gå ind på Specialsider i menuen til venstre. Under overskriften Vedligeholdelsesside finder du linket Ønskede sider.

Hvis du vil oprette en af artiklerne, trykker du bare på artiklens navn (det røde link), hvorefter artiklen er oprettet og klar til at blive skrevet.Tilbage til Hjælp