Inge Bastkær

Fra Egedal Leksikon
Skift til: Navigation, Søgning

Inge Bastkær Rasmussen (født 10.11.1950) er provst og sognepræst ved Stenløse og Veksø kirker.

Den 1. dec. 2004 blev hun provst for Frederikssund provsti. Den officielle indsættelse fandt sted den 1. okt. 2005. Det skete under landemodegudstjenesten i domkirken i Helsingør.

Men tingene har ændret sig meget, siden Inge Bastkær Rasmussen tog de første skridt ind i præste-faget. Tro betyder måske ikke mere så meget for den enkelte, samtidig med, at religion på den anden side er begyndt at fylde langt mere i samfundet.

- Da jeg blev præst, troede jeg ikke, at religion ville komme til at betyde så meget i samfundet. Man er usikker på de fremmede og eksotiske religioner, mange tænker meget på deres egne værdier, og jeg ser en del, der måske ikke gør sig de store overvejelser omkring konfirmation eller bryllup i kirken. Og det er jeg ikke sikker på, er en god ting, siger hun.

Først var Inge Bastkær i seks år i Skt. Stefans Kirke på Nørrebro, derefter flyttede hun med mand og børn til Stenløse Sogn. Hun har været medlem af den redaktionsgruppe, der i Leksikonets første år styrede udviklingen af projektet. Læs mere her


Oprindelig forfatter: Lene Olesen Bro

01-12-2010