Johannes Nielsen

Fra Egedal Leksikon
Skift til: Navigation, Søgning

Johannes Nielsen var borgmester i Stenløse 1996-97. Medlem af Stenløse Menighedsråd siden 1996.

Johannes Nielsen er født den 11. april 1933 i Levetofte, Øde Førslev Sogn (nu Haslev Sogn).

Han tog realeksamen fra Haslev Gymnasium 1950 og var bankelev i Haslev Bank 1950-53. Efter endt elevtid aftjente Johannes Nielsen sin værnepligt, en periode der kom til at præge hans videre voksenliv, idet han har været aktiv i både Hjemmeværnet og i De danske Forsvarsbrødre.

Da værnepligten var ovre, blev Johannes Nielsen ansat som bankassistent i Frederikssund og Omegns Bank, der senere blev opkøbt at det, der i dag hedder Danske Bank. Johannes Nielsen kom senere til Danske Bank i Stenløse, hvorfra mange har haft kontakt med ham som bankbestyrer i perioden 1972-93.

Johannes Nielsen engagerede sig hurtigt i byens og egnens liv. Han blev aktiv i Venstre, både i det gamle Stenløse-Veksø og efter kommunesammenlægningen 1970 i den nye Stenløse Kommune.

Johannes Nielsen var medlem af Byrådet fra 1978 til 2001, dog afbrudt af perioden 1992-94, hvor store bankfusioner krævede så stor en arbejdsindsats, at der ikke var tid til at passe det politiske liv. Da Peter Hald Appel i 1996 måtte trække sig ud af Byrådet og dermed borgmesterposten, var det oplagt, at Johannes Nielsen skulle være hans efterfølger.

Som noget helt nyt indførte Johannes Nielsen, at Stenløse Kommune fik landets første kommunale ombudsmand, borgerrådgiveren. Det var en nyskabelse, der vakte megen opsigt i kommunale kredse.

Det han især huskes for som borgmester, var hans indsats for at få styr på kommunens budgetlægning. Bankmanden fornægtede sig ikke. Den indsats nyder kommunen den dag i dag godt af.


Oprindelig forfatter: Ole Sejr Olsen

06-05-2004