Karen Hansen

Fra Egedal Leksikon
Skift til: Navigation, Søgning
Gemser, Afrika. 2002Karen Hansen, maler, er født 2.6.1937 i København, men opvokset på Langeland. Hun bor i Stenløse og er medlem (og medstifter) af Kunstnergruppen M/K.

Karen Hansen er uddannet hos professor E. Molakidez, l'Ecole Nationale supérieure des Beaux-Arts de Paris. Hun har boet 15 år i Frankrig, har eget galleri i Sydfrankrig, La Petite Galerie d'Art Danois i Marquixanes, og er medlem af Modern d'Art Perpignan.

Siden 1979 har hun udstillet flere steder i ind- og udland, bl.a. oktober 1994 på den censurerede udstilling på Palais des Rois de Majorque i Perpignan.

Karen Hansens malerier i olie på lærred er dels impressionistiske, naturalistiske, dels mere abstrakte kompositioner. De skæve malerier, med motiver fra havbunden, blev lanceret i 1975. Billederne af havets flora er præget af vandets kølige farver, der i nogle figurkompositioner går helt over i en blå farveskala. Hun har senere udført en række billeder af "drittelpiger" med lange, folderige kjoler, mens hun i nogle næsten abstrakte opstillinger søger at give udtryk for forskellige stemninger ved hjælp af farver og kontraster, lys og skygge. Et andet tilbagevendende tema er naturfantasier med dyr, der har titler som "Forår" eller "Eventyr i skoven". Efter en rejse til Afrika har Karen Hansen i flere billeder søgt at skildre landets specielle lys, der smelter sammen med dyrenes yndefulde, stiliserede former og danner et rytmisk forløb på billedfladen.

Karen Hansen har vundet en konkurrence om en turistplakat til Syndicat de boulangers des Pyrenees Orientales og i 1993 vandt hun konkurrencen om udsmykning af præsentationslokalerne i de sydfranske vinkooperativer.


Kilder og litteratur

LokalAvisen Uge Nyt 20. juli 2004 (interview)

Links

Kunstnerens hjemmeside: www.dartdanois.dk


Oprindelig forfatter: Lene Olesen

17-03-2004