Karin Röh

Fra Egedal Leksikon
Skift til: Navigation, Søgning
Elegisk længsel. 2002


Karin Röh, tekstilkunstner, er født 1.3.1936 i Slesvig, og død den 6.2.2013. Hun boede i Ganløse og var medlem af QuilteQunstnerne.


Karin Röh arbejdede med den genre i tekstilkunsten, der hed Art Quilts. Hvor quilts engang var sengetæpper, er moderne Art Quilts kunstværker, der skal hænge på væggen. Med symaskine og tråd samles forskellige stoffer til kunstneriske kompositioner.

Karin Röh tog dansk lærereksamen 1968, med musik og billedkunst som liniefag. Hun har undervist i folkeskolen og arbejdede ved siden af quiltmageriet, mest med musik. Hun var bl.a. leder af vokalgruppen Hyldemor.

Arbejdet med quilts startede i 1989 med Log Cabin. På kurser i USA 1999-2001 fik hun inspiration fra maleren Ned Wert, og som lærere havde hun desuden tekstilkunstnerne Michael James, Nancy Crow og Elisabeth Busch.

Hendes første quilts blev udført efter gennemarbejdede skitser. I en serie på otte tæpper skildrede hun de fire temperamenter, altså et bundet tema, der krævede et stort forarbejde. Derefter fulgte en serie kvadratiske quilts med titlen "Lines".


På Egedal Rådhus, i Bryllupssalen, hænger et værk af Karin Röh, og i Stenløse Kulturhus hænger flere, blandt andet værket, Marco Polo tempel IV.


Udstillinger

Under titlen "Kludeklipperne i Ganløse" udstillede Karin Röh sammen med Kirsten Olsen og Barbara Stougaard hos Madam Blå i Lønholt (1997). Senere har de deltaget i gruppen "Vi finder".

Karin Röh havde desuden deltaget i en lang række censurerede udstillinger, bl.a. European Art Quilt 2001-02 og Tradition und Moderne, Tyskland 2003-04. Med QuilteQunstnerne har hun deltaget i flere vandreudstillinger med forskellige temaer (Vikinger, Middelalder, Maritim Kultur og H.C. Andersen). Hun har udstillet separat i bl.a. Farum Kulturhus 2004 og Textilforum, Herning 2005.Links

QuilteKunstnerne


Oprindelig forfatter Lene Olesen

30-04-2004