Barbara Stougaard

Fra Egedal Leksikon
Skift til: Navigation, Søgning
Reflections. 2003Barbara Stougaard, tekstilkunstner, er født 9.10.1930 i Croydon, England. Hun er dansk gift, bor i Ganløse, og medlem af QuilteQunstnerne.

Barbara Stougaard er uddannet på Goldsmith’s College School of Art, London 1948-53. Som skolelærer har hun bl.a. undervist i formning. Nu arbejder hun med Art Quilts, men også med maleri, både olie og akvarel.

Inspirationen hentes især i naturen. Nogle billeder handler om steder og oplevelser, hun har haft, fx "Liquid Gold" (Mallorca 1999), mens andre giver udtryk for en fascination af steder, hvor hun endnu ikke har været. Reflections (2003) viser Grønland med isbjerge, der spejler sig i vandet. En fanger i sin båd understreger, hvor lille mennesket er i vores natur.

Barbara Stougaard benyttter patchwork-teknikker i sine billeder, oftest som baggrund for applikationer. Der kan være flere lag oven på hinanden for at give den ønskede virkning, og stoffernes karakter er med til at bestemme billedets udvikling. Alle slags stoffer indgår i værkerne, lige fra håndmalet silke til spilerdug. Tekstilkunst er både visuel og taktil. Billederne er oftest quiltede, både i hånden og på maskine. Desuden kan der være suppleret med broderi, påsatte knapper, perler osv.

Under titlen "Kludeklipperne i Ganløse" udstillede Barbara Stougaard sammen med Kirsten Olsen og Karin Röh hos Madam Blå i Lønholt (1997). Senere har de deltaget i gruppen "Vi finder". Med QuilteQunstnerne har Barbara Stougaard deltaget i flere vandreudstillinger med forskellige temaer (Vikinger, Middelalder, Maritim Kultur), der er blevet vist på bl.a. Vikingeskibsmuseet i Roskilde. Således er quilten "Symboler på Maritim Kultur" (2004) en hyldest til Vikingerne. Ganløse Rytterskole har fem af hendes quilts, Ganløse Skole har to. Desuden har Barbara Stougaard tegnet et logo til Ganløse Skole.


Links

www.geocities.com/quiltequnstnerne


Oprindelig forfatter Lene Olesen Bro

30-04-2004