Linda Jespersen

Fra Egedal Leksikon
Skift til: Navigation, Søgning
Hønsegård II. Akvarel. 2009Linda Anne Jespersen er født 1950 i København.
Hun flyttede til Ganløse i 1985 og bor nu i Stenløse. Hun er medlem af Møllequilterne og af foreningen KunstnerKælderen, Ølstykke.

Linda Jespersen gik et par år omkring 1985 hos Karl Gustav Jørgensen, hvor hun mødte mange af de kunstinteresserede i Stenløse-området. Først da hun begyndte at bruge højskolernes kunsttilbud hver sommer, skete der noget. Især den polsk fødte Alek Krylow (Samsø Højskole) fik betydning, men også Alexander Thieme, Peter Reichet og Birgitta Steen, som kendes fra sine bøger om akvarelmaleri, har bidraget til udviklingen (alle Højskolen på Helnæs).


Farvernes landskab

Fra de tidligere års forvirring, har hun fundet sig selv. Akvarellen behersker hun nu fornemt, og det lette udtryk forsøger hun desuden af omsætte til oliebilleder. Hun har kortvarigt forsøgt med akryl, men olie er mere egnet. Det er stadig med akvarel, hun forstår at fange naturen med det strejf af abstraktion, der giver de små værker en særlig glød. At sidde og udføre værket foran selve motivet, er det optimale, men der bliver også plads til eksperimenter. Farverne er et vigtigt element, når hun arbejder. Som medlem af KunstnerKælderen har hun fået mulighed for at arbejde med glas og keramik, hvor det er formen, der er det centrale. Der er dog stadig naturalistiske elementer i alle hendes arbejder.


Udstillinger

Linda Jespersen afholder sin første udstilling november-december 2009 på Café Gugenhaim i Stenløse. Sammen med KunstnerKælderen udstiller hun på Smørum Rådhus i november 2009.

Kilder og litteratur

Kunstnerens hjemmeside: http://www.bricksite.com/farvernes-landskab?id=139332


Oprindelig forfatter Lene Olesen Bro

18-11-2009