Smørum Rådhus

Fra Egedal Leksikon
Skift til: Navigation, SøgningI begyndelsen af november 1979 blev det første spadestik taget til det nye Smørum Rådhus på Flodvej. Der var forinden store politiske debatter om placeringen. Nogle mente, at det skulle placeres ved Råbrovej ved Ryttergården. Et flertal fandt det ville være rigtigt på centerarealet i Smørumnedre, så borgerne havde et naturligt midtpunkt i kommunen.

Bygningen blev opført i etaper. Første del blev taget i brug 1981, og bestod hovedsageligt af kontorer til administrationspersonalet. I slutningen af 1984 blev anden etape taget i brug. Denne del bestod af byrådssal, kantine, mødelokale samt flere kontorer.

Teknisk forvaltning blev på Gammeldamsgård i Smørumnedre, indtil økonomien kunne klare den sidste fase af byggeriet. Derved forblev teknisk forvaltning i en årrække tæt knyttet til Materielgården og den første genbrugsplads.

Byrådssalen blev indviet ved byrådsmødet i januar 1985. Så var det slut med at holde byrådsmøder i lærerværelse eller kantine på Søagerskolen og senere i kælderen på Boesagerskolen.

Se også Smørum Rådhus - udsmykning


Oprindelig forfatter: Michael Boel Winther

12-07-2010