Annie Frederiksen

Fra Egedal Leksikon
Skift til: Navigation, Søgning
11. september 2001Annie Hellsten Frederiksen, maler, er født 4.11.1936 i København. Hun har boet og arbejdet i Stenløse i over 30 år, men har været nødt til at flytte til Valby. Hun er dog stadig kasserer i Stenløse Kunstforening og medlem af Kunstnergruppen M/K. Desuden er hun medlem af Gruppe 86 i Frederikssund, Valby Kunstnerne og Københavns Montmartre.

Annie Frederiksen har altid malet og underviste flere år i kreativ udfoldelse på aftenskole, inden hun fik undervisning hos Karl Gustav Jørgensen (Stenløse). Siden har hun gået hos maleren og grafikeren Ulrik Hoff 1995-98, på Helnæs Kunsthøjskole 1999 med tegning som hovedfag og derefter hos Gerda Swane. Desuden har hun taget undervisning i akvarelmaling.

Kompositionerne opstår i naturen, fx fra en figur i skovbunden eller et træ i horisonten. Hun søgte i en lang periode at give landskaber og vidder en sanselighed, som appellerer til beskuerens fantasi, men nu arbejder hun mere abstrakt. Hun har efterhånden fundet sin egen stil, hvor billedet domineres af kraftige farver og kontraster, der umiddelbart synes som den rene abstraktion, men stadig kan rumme genkendelige rester af arkitektoniske elementer. Et billede, hvor der arbejdes med en perspektivisk rumlighed og lyset, har titlen "Det lukkede sind mod håbet" og må ses som udtryk for bearbejdelse af en personlig krise. Skildringen af den 11. september er til gengæld Annie Frederiksens umiddelbare reaktion på den dag, hvor hele verden gik amok.

For at få ny inspiration rejser hun hvert år til middelhavsområdet. Rejserne går især til Mallorca og det græske øhav, hvor hun arbejder både med olie, akryl og akvarel.

Annie Frederiksen har udstillet på talrige virksomheder og institutioner. Sammen med Kunstnergruppen M/K udstiller hun i Ganløse Kulturhus og sammen med Gruppe 86 i Langes Magasin, Frederikssund. Om sommeren udstiller hun Ved Stranden med Københavns Montmartre.


Links

Københavns Montmartre: http://www.kultunaut.dk/perl/sted/type-nynaut/nr-701162


Forfatter: Lene Olesen

20-04-2004