Birthe Hansen

Fra Egedal Leksikon
Skift til: Navigation, Søgning

Birthe Hansen, var socialdemokratisk borgmester i Ølstykke Kommune fra 1990 til 1993.

Birthe Hansen kom fra Herlev, hvor hun boede i 38 år, inden kærligheden til Ejgil fik hende til at flytte til Ølstykke i 1980'erne. Her gik hun ind i politik og stillede op for Socialdemokraterne. Da hun startede i Ølstykke Byråd 1. januar 1990 var det ikke bare som menigt medlem, men som borgmester.

Birthe Hansen kom oprindelig fra et job hos DAB som regnskabsmedarbejder, og efter jobbet som borgmester for Ølstykke Kommune, vendte hun retur til DAB i en stilling som fuldmægtig.

I de næste fire år øgede hun sin popularitet hos vælgerne, men trods stor fremgang til Socialdemokratiet ved valget i 1993, lykkedes det ikke at fastholde borgmesterposten efter kommunalvalget.

Birthe Hansen blev i byrådsarbejdet, og hun var sit partis spidskandidat indtil 2005-valget op til kommunesammenlægningen. Her besluttede hun, at hun ikke ville genopstille og den 31. december 2006 forlod hun politik efter 17 år i Ølstykke Byråd.

Birthe Hansen døde efter kort tids sygdom den 13. marts 2012.

I mindeordne for Birthe Hansen kan man læse, at hun var et ordentligt og korrekt menneske, samt at hendes hjerte bankede for de svage i vores samfund. Birthe Hansen bliver ligeledes omtalt som en god og ansvarsfuld politiker.


Se også: Egedal Kommune


Kilder og Litteratur

SN.dk

Frederiksborg Amts Avis den 17-03-2012. Artiklen findes hos Egedal Arkiver og Museum.

Forfatter: Charlotte Haubye

21-04-2016