Egedal Rådhus

Fra Egedal Leksikon
Skift til: Navigation, Søgning
Foto: Finn JørgensenI 2010 besluttede politikkerne i Egedal Kommune, at bygge et nyt rådhus i stedet for de gamle og nedslidte administrationsbygninger, der var meget dyre i drift. Visionen var at skabe ét nyt fælles hus for borgerne i Egedal, så der kunne skabes en bedre og mere sammenhængende service.

Efter kommunalreformen var trådt i kraft i 2007, blev de tre tidligere kommuner Ølstykke, Stenløse og Ledøje-Smørum til en, - Egedal Kommune. Med det nye rådhus blev der mulighed for at samle alle medarbejdere under samme tag.

Mandag den 11. marts 2013 tog Borgmester Willy Eliasen det første spadestik til Danmarks første kombinerede rådhus og sundhedscenter.

Rådhuset og sundhedscenteret ligger i Egedal By og har adresse på Dronning Dagmars Vej 200, 3650 Ølstykke - tæt på Egedal Station.

Det var Züblin A/S og Henning Larsen Architects der vandt konkurrencen om at opføre Egedal Kommunes nye bæredygtige rådhus og sundhedscenter – et smukt skiferklædt byggeri med CO2-reducerende taghave og et imponerende lyst borgertorv i centrum.

Indvendigt bliver borgerne budt velkommen i et 950 kvadratmeter stort og meget lyst og imødekommende borgertorv, et atrium med amfiteatertrappe, fleksibel mødesal og udsyn til det åbne kontormiljø med 550 arbejdspladser. Fra rådhuset bliver der direkte adgang til sundhedscenteret og 20 midlertidige boliger.

Når sundhedscenteret er helt tæt koblet til rådhuset, er det med til at synliggøre, at huset er mere end administration og politik. Sundhedscentret skaber aktivitet i huset, når borgerne får hjælp til genoptræning og til at leve sundere.

Hvis Egedal Rådhus og Sundhedscenter var et skib, ville det være en ‘hun’. For selv om hun fremstår mørk og solid i sit udtryk, så har ‘damen’ talje og flere andre feminine og elegante træk. Tager man et isoleret kig på det femetagers høje rådhus, har bygningen flere knæk, så den ellers kubistiske form bliver opløst. Bunden er basen, der er ‘hæftet’ sammen med en top ved hjælp af et bælte af vinduespartier. Og netop vinduespartierne er husets talje, da de er trukket ind i forhold til både bund og top, hvilket gør bygningen slank om livet. Toppen har yderligere et sammenfald på midten øverst, så det skråner ud i hver sin retning. Vinduesbæltet er med til at give et let udtryk og mere feminint udtryk i den mørke facade.

Fredag den 24. oktober 2014 fik Egedal Kommune formelt overdraget nøglerne til det nye energioptimerede rådhus og sundhedscenter, der officielt blev indviet af Dronningen den 18. november 2014.

Rådhuset og sundhedscenteret stod klar og var fuldt funktionsdygtigt, for borgerne den 11. november 2014.

Se også Egedal Kommune


Kilder og Litteratur

Egedal Rådhus og Sundhedscenter. Egedal Kommune

Lokalavisen


Forfatter: Charlotte Haubye

22-02-2016