Jørlunde Skole

Fra Egedal Leksikon
Skift til: Navigation, SøgningJørlunde Skole, foto Lene Olesen, 2009

Jørlunde Skole hed oprindeligt Jørlunde Sogneskole, da den blev bygget i 1939. Den blev bygget som en konsekvens af den nye lov om centralskoler i landdistrikterne fra 1937. Som centralskole blev skolen bygget med tjenestebolig til skolelærerne.

Ved bygningen var den planlagt til 150 elever i 1.-7. klasse. Ved åbningen af Jørlunde Sogneskole blev eleverne fra Skenkelsø Skole flyttet hertil, og skolen nedlagt. I 1960 var elevtallet vokset. Der blev bygget en fløj til skolen, og opført en lærerbolig nord for Skyhøj.

Skolen blev en del af den daværende Ølstykke Kommune ved kommunalreformen i 1970. Jørlunde Kommune blev delt mellem Ølstykke Kommune og Slangerup Kommune. Skolen var som en konsekvens af denne sammenlægning nær blevet lukket, men den markante forældreopbakning fik stoppet planerne.

Men Jørlunde Skole blev lukket i 1991. Der har været etableret produktionsskole, daghøjskole og flygtningecenter. Der blev også forsøgt etableret en privatskole i bygningerne, men uden held. Bygningerne er forsøgt solgt til andre formål, også uden held.

Jørlunde Skole blev 10. klassecenter for Ølstykke Kommune i 2001. Siden den sidste kommunesammenlægning har skolen været 10. klassecenter for Egedal Kommune.

Adresse: Roskildevej 22B, 3650 Ølstykke

Links

www.oelstykketiende.dk


Oprindelig forfatter: Thyge C. Bro 21-10-2010