Lone Lunding

Fra Egedal Leksikon
Skift til: Navigation, Søgning
Foto: Bangsbo og Graae, 1989Lone Lunding var borgmester i Stenløse 1990-93.

Anne Lone Lunding Olsen er født i 1944. Hun er uddannet socionom fra RUC 1984 og har også en teknisk uddannelse fra Tegne- og Kunstindustriskolen i 1965. Hun har boet i Ganløse siden 1970, hvor hun i de første år sad i skolenævnet på Ganløse Skole og var spejderleder. Senere har hun været ansat i Socialdemokratiet, som ansvarlig for den kommunale afdeling, og har været konsulent i Dansk Standard.

Lone Lunding repræsenterede Socialdemokratiet i Stenløse Byråd i 27 år, indtil 2001. Hun blev det længst siddende medlem af byrådet. Hun var en markant og meget engageret lokalpolitiker, med specielt fokus på socialpolitik, fysisk-økonomisk planlægning og ligestilling. Hun var blandt andet formand for Socialudvalget i to perioder.

Som borgmester 1990-93 var hun den drivende kraft bag en gennemgribende organisationsændring. Med hjælp fra et konsulentfirma fremstod administrationen efter processen som en moderne og veltrimmet virksomhed. I hendes borgmestertid vedtog Stenløse Byråd for første gang budgetter, som alle partier stod bag. Der blev gennemført pasningsgaranti, priserne på pasning blev sat ned, der blev bygget skole i Veksø og etableret cykelstier. Hun tog desuden initiativ til et bycirkelsamarbejde for erhvervsudvikling og trafikplanlægning.

Lone Lunding har været valgt til Kommuneforeningen i Frederiksborg Amt i flere perioder, har været medlem af Det sociale Nævn og valgt til en række poster efter udpegninger af Kommunernes Landsforening . Senere er Lone Lunding blevet formand for Egedal Landsbyråd, og bestyrelsesmedlem i Ganløse Bylaug.


Kilder og litteratur

Aage Krogsdam (red.): Frænde er frænde værst. Stenløse i rødt og blåt - et politisk tidsbillede gennem 37 år, 2008, 64


Oprindelig forfatter: Lone Lunding

10-11-2008