Mabel

Fra Egedal Leksikon
Skift til: Navigation, Søgning

Pop-rockgruppen Mabel vandt Dansk Melodi Grand Prix i 1978 med "Boom Boom".


Oprindeligt hed de The Cops og bestod af de tre Stenløsedrenge: Otto Kulmbak, Peter Nielsen og Christian Have. De gik i skole sammen på Stenløse Centralskole og spillede rock i deres fritid. Deres første optræden var i Stenløse Ungdomsklub i 1967. I 1974 lavede de en såkaldt festivalkoncert i Stenløse Bio, hvor Bjarne Kulmbak var konferencier og Fru Phillipsen deltog i lang kjole.

I 1975 kom Gert von Magnus med som forsanger, og pigerne begyndte at strømme til koncerterne. De udgav to singler med Gert von Magnus, inden han fik tilbud om at komme til England – og så stod Mabel uden forsanger. Men på Vesterbros Ungdomsgård fandt de en ung fyr på bare 15 år: Michael Trempenau. Og Mabel var klar igen til at erobre scenerne.

Alle fire boede sammen i et hus på Byvej i Stenløse, hvor pigerne så småt begyndte at tage opstilling. Efter sejren i Dansk Melodi Grand Prix i 1978 var Mabels succes blandt især unge piger en kendsgerning. De kom valfartende fra hele Danmark for at få et glimt af deres idoler, og til fødselsdagene især var der trængsel på pladsen foran Mabel-Huset. Og borgmester Knud Bro var så glad for at få Stenløse på landkortet, at han modtog de fire Mabel-drenge på Rådhuset efter sejren i København.

Deltagelsen i Det Europæiske Melodi Grand Prix i Paris endte dog med en 16. plads ud af 20 deltagere. Det påvirkede ikke strømmen af fans, og Mabel Fanklub havde på dette tidspunkt mange tusinde medlemmer!

Efter fire albums i Danmark rejste Mabel i 1980 til Spanien for at fortsætte deres karriere. Og i sommeren 1982 gik turen til New York – nu som "LION" og med et mere heavy image. Men ved juletid 1982 stod det klart, at de tre "gamle", Peter, Otto og Christian ikke havde lyst til at fortsætte og gruppen opløste sig selv. Michael Trempenau blev dog i USA, og som Mike Tramp havde han stor succes med bandet White Lion i 1980'erne.


Kilder og litteratur

Bjarne Kulmbak: Et strejftog igennem musiklivet i Stenløse Kommune de seneste 50 år, Stenløse Historiske Forening nr. 53, 2006, 6-12


Oprindelig forfatter: Britte Møller (Britte Møller er gift med Peter Nielsen fra Mabel)

02-11-2004