Hove Skole

Fra Egedal Leksikon
Version fra 7. dec 2015, 12:15 af Charlotte (diskussion | bidrag)

(forskel) ←Ældre version | se nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til: Navigation, SøgningHove Skole, maleri 1876

Hove Skole blev bygget i 1874. Ledøje-Smørum Kommune skulle i henhold til undervisningsministeriets resolution af 1873 bygge en skole for byerne Hove og Nybølle. Kommunen fik skøde på jorden 1874 og skolen blev bygget midtvejs mellem de to landsbyer, på Overdrevsvej 11. Skoledistriktet skulle foruden Hove og Nybølle også omfatte bebyggelsen "Edelgavehuse" på Edelgavevej.

I 1907 blev der oprettet en pogeskole i Hove. Den blev nedlagt i 1930 og børnene blev overført til Hove Skole. I 1937 blev Hove Skole omdannet til forskole for Smørumovre Skole. Da Centralskolen (Søagerskolen) blev taget i brug i 1959, blev skolerne i Hove, Ledøje og Smørumnedre solgt.

Hove Skole blev nedlagt, men bygningen eksisterer endnu. Det er en grundmuret bygning, oprindeligt med stråtag, nu med tag af fibercement (eternit). Efter bygningen blev nedlagt som skole, er den bl.a. blevet brugt af et gipseri, men er nu privatbolig.

Kilder og litteratur

N. Poulin Nielsen: Skolelærere i Ledøje og Hove skoler, Årsskrift for Ledøje-Smørum Historisk Forening 1989, 25-27

Knud Erik Hansen: Folk og ejendomme i Smørum sogn. Afskrift af realregistre for Ledøje-Smørum Kommune, Ledøje-Smørum Lokalarkiv


Oprindelig forfatter: Fredi Paludan Bentsen 10-11-2008