Plejecenter Egeparken

Fra Egedal Leksikon
Skift til: Navigation, Søgning


Det er Egedal Kommune og Ølstykke almennyttige Boligselskab under DAB, der står bag opførelsen af Plejecenter Egeparken, der 1. april 2016 står klar med 72 lyse lejeboliger med private altaner, seks bofællesskaber med fælles spisekøkkener og en smuk gårdhave i midten.

Udvendigt er hele bygningen beklædt med skiffer - indvendigt er murene hvidpudsede.

Hele herligheden er placeret i kommunens nye bydel Egedal By - lige ved siden af Egedal Rådhus og Sundhedscenter - hvor der er nem adgang til plejecenteret fra parkeringshuset under gårdhaven eller S-toget lige på den anden side af gaden. Egeparken er - ligesom det øvrige byggeri i Egedal By - opført efter de nyeste bæredygtige principper, hvor alt er energioptimeret. Plejecenteret er opvarmet med fjernvarme, og et stort solcelleanlæg på taget producerer strøm til boliger og fællesarealer.

Hele huset er designet og indrettet på en måde, hvor beboerne vil opleve det bedste fra den selvstændige bolig med hjemlighed og nærhed - kombineret med et plejecenters mulighed for omsorg, tryghed og sociale bofællesskaber.

Hver bolig er på mellem 32 og 34 kvadratmeter fordelt på et soveværelse, en stue med indbygget køkken og et stort badeværelse med blandt andet sænkbar håndvask og velfærdsteknologi som et toilet, der kan skylle og tørre den, der benytter det.

Men med fællesarealerne er lejlighederne næsten dobbelt så store, for beboerne har adgang til flere større fællesrum og terrasser samt en atriumgård med bænke og blomstrende bede.Kilder og Litteratur

Egedal Kommune

SN.dk


Forfatter: Charlotte Haubye

02-08-2016